Thuis

Vandaag kreeg ik een mailtje van google: de “google maps Timeline” . Deze was opgemaakt vanaf 1 april tot en met vandaag. Mijn telefoon staat zo ingesteld dat mijn locatie voortdurend bij Google bekend is. Dus Google weet precies waar ik ben geweest. Dat hadden ze in Frankrijk verplicht moeten stellen.
-‘Mag ik uw telefoon even zien?’ U bent deze week naar de Intermarché geweest zie ik, maar ik zie dat u ook nog enkele andere verplaatsingen van meer dan 2 km heeft gemaakt. Dat kost u 150 euro.’

Ik zag op mijn timeline de dagen dat ik naar de Coöp ben geweest en ook bijvoorbeeld de dagen dat ik me niet verplaatst had. Er was op die dagen geen blauwe streep getrokken over de landkaart. Bij vandaag stond er wel een blauwe streep.  Ik had me verplaatst. Maar Google had geen flauw idee wat mijn doel zou kunnen zijn geweest.

timeline
Google wilde weten wat ik op die blauwe streep deed. Er was een ontbrekende activiteit. Ik kon een activiteit toevoegen.

En verder wilde Google ook graag weten wat het doel van mijn verplaatsing was geweest. “Ben je hier geweest?  Opperduit 1 Ja/nee.”
Bij nee zou ik een alternatieve locatie kunnen invullen. Google zou dan weer heel blij zijn geweest. Ik heb Google teleurgesteld. Google weet nog steeds niet wat mijn activiteit was op die blauwe streep en weet ook nog steeds niet wat mijn doel was. Behalve als hij mijn blog leest….

Ik heb vanuit huis 600 meter geslenterd, door het riet. Ik plukte er enkele stengels van de watermunt. Ik stond herhaaldelijk stil, keek om me heen en luisterde naar alle geluiden. Ik kwam uit bij de Lek en heb ook daar een minuutje staan kijken. Toen slenterde ik weer over het zelfde paadje terug, nog weer eens 600 meter. Thuis gekomen maakte ik muntthee. Verder was ik thuis.

Dat laatste vermoedt Google dan weer wel. Maar hij weet niet wat ik daar deed. Hij weet absoluut niet wat ik zo zag in mijn tuin.

boterbloem

dauwbraam

honingbij

lookzonderlook

paardenbloem

paardenbloem-2

sering

stinkendegouwe

vlier

En Google weet ook niet wat ik vandaag allemaal hoorde:

Ik leefde vandaag het saaie leven van iemand die alleen maar thuis was. Met slechts de verplaatsing van een onbeduidende blauwe streep vanaf mijn huis. Waar ik draalde en slenterde, om me heen keek en wat luisterde. En ik dronk ook nog eens thee.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.