Contact

De kwintencirkel. Ik heb deze titel gekozen omdat mijn beroep muziektheoreticus is, maar ook omdat de kwintencirkel voor mij veel dingen symboliseert. Hij symboliseert om te beginnen de enigszins mystieke samenhang van dingen in het leven die met name in de muziek een zekere tastbaarheid krijgen. Hier kun je meer vinden over het begrip kwintencirkel.  Het leggen van verbanden en samenhangen doe ik voortdurend onbewust en dat vindt dan ook zijn weerslag in veel van de artikelen. In mijn boekenkast staan behalve boeken die met muziek te maken hebben ook veel boeken over astronomie, geschiedenis, kunst en natuur. Daar put ik dan ook regelmatig uit bij mijn beschouwingen.

Op meerdere sites publiceer ik artikelen. Mijn fascinatie voor de geschiedenis van Limburg kun je zien in vele artikelen op http://www.voorouderslimburg.nl. Gehoortrainingsoefeningen staan op https://www.ppsimons.nl/oefeningen.

Via de knop “zoeken” kun je een zoekterm invoeren die dan tot een of meerdere pagina’s kan leiden. Met de zoekterm “romaans” zul je bijvoorbeeld verwezen worden naar meerdere pagina’s die gaan over Romaanse kunst.

Contact kun je leggen via deze pagina: https://www.ppsimons.nl

5 reacties op Contact

 1. Beste Pieter,
  We zijn momenteel bezig met een project over Gelderse kastelen. Zouden we de tekst over Karel van Gelre in iets aangepaste vorm op onze site mogen overnemen, uiteraard met bronvermelding?
  Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet,
  Debby Beukelman

  Liked by 1 persoon

 2. Margo de Wolf zegt:

  Beste Pieter,

  wat een bijzonder verhaal. Mijn vader was bevriend met Reinier Jonker. Als klein meisje heb ik hem (vermoedelijk meerdere malen) ontmoet. Er waren ook contacten met zijn moeder Emma Biema-Nijkerk. De familiegeschiedenis was me geheel onbekend. Groet, Margo de Wolf

  Like

 3. Beste Margot. Leuk dat je mijn verhaal hebt gevonden in mijn blogsite. Klopt het dat Reinier Jonker voor een groot deel in Frankrijk is opgegroeid of is hij daar pas later naar toe verhuisd? Dat is zo een van mijn aannames. Ik ben ook nieuwsgierig naar mogelijk nog meer dingen die het verhaal zouden kunnen aanvullen of eventueel verbeteren. Via http://www.voorouderslimburg.nl is er via een contactformulier ook een manier om met mij in contact te treden. Als je dat contactformulier invult kunnen we misschien verder daarna met gewone mail communiceren. Groeten, Pieter Simons

  Like

 4. Pingback: De kwintencirkel | De kwintencirkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.