Contact

Contact kun je leggen via deze pagina: contact

De kwintencirkel. Ik heb deze titel gekozen omdat mijn beroep muziektheoreticus is, maar ook omdat de kwintencirkel voor mij veel dingen symboliseert. Hij symboliseert om te beginnen de enigszins mystieke samenhang van dingen in het leven die met name in de muziek een zekere tastbaarheid krijgt. Hier kun je meer vinden over het begrip kwintencirkel.  Het leggen van verbanden en samenhangen doe ik voortdurend en dat vindt zijn weerslag in veel van de artikelen. In mijn boekenkast staan behalve boeken die met muziek te maken hebben ook veel boeken over astronomie, geschiedenis, kunst en natuur. Daar put ik dan ook regelmatig uit bij mijn beschouwingen. Via de knop “zoeken” kun je een zoekterm invoeren die dan tot een of meerdere pagina’s kan leiden. Met de zoekterm “romaans” zul je bijvoorbeeld verwezen worden naar meerdere pagina’s die binnen mijn blog gaan over Romaanse kunst.

Op meerdere sites publiceer ik artikelen. Mijn fascinatie voor de geschiedenis van Limburg kun je zien in veel artikelen op die site. Gehoortrainingsoefeningen staan op https://www.ppsimons.nl/oefeningen.

Een reactie op Contact

 1. Piet Minderhoud zegt:

  Beste heer Simons,

  Door middel van deze contact mail is het misschien mogelijk om u een vraag te stellen. Ik zie op internet dat u een veelzijdig persoon bent, die ook veel van de historie van Limburg weet. Dus ik dat ik ben brutaal en mail mijn vraag. Ik ben bezig met een publicatie over het ontstaan en de verspreiding van het oorijzer in Nederland. Ik heb al veel informatie maar Limburg is tot nu toe een witte vlek op de kaart. Nu las ik dat u schreef dat ook het oorijzer in Limburg is gedragen. Dit vind ik een bijzondere vondst. Heeft u hier meer info over in welke vorm dan ook? Of weet u iemand in uw omgeving die hier meer van weet? U zou mij hier erg behulpzaam mee kunnen zijn. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  Met vriendelijke groet ,

  Piet Minderhoud
  Westkapelle
  06 46792259

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.