Geen muziek

‘Ik heb ook een radio op mijn auto. Die zet ik altijd op radio 1.’

madurodamMijn oudste kleinzoon is helemaal met auto’s en met treinen bezig. Hij mocht met opa en oma gisteren mee naar Madurodam en daar was hij op bepaalde plekken niet weg te slaan. Eerst niet bij de autowegen, later ook niet bij de treinen. Het was een waar feest! Het begon al bij de reis, we gingen met de trein naar Den Haag. Helemaal euforisch was hij daarover, vooral toen we net in de trein zaten en deze begon te rijden.  Het was zijn eerste treinreis. Maar hij heeft ook een loopauto thuis, daar wil hij altijd even op rijden voor hij naar bed gaat. En dan fantaseert hij alles er op en er aan. Intussen maakt hij de geluiden van de handrem, van de ruitenwissers, van het starten en ga zo maar door. En er zit dus ook een zogenaamde radio op, die dus altijd op radio 1 staat. Op radio 1 praten ze voornamelijk en dat vindt hij leuk. Muziek op de radio dat hoeft voor hem niet zo. Hoe komt dat?

Dat komt omdat hij altijd muziek in zijn hoofd heeft als hij aan het spelen is. En dat gaat niet samen met andere muziek, dan kan hij gewoonweg niet goed meer spelen. Ik heb deze week stiekem wat opgenomen, in zijn spel. Hij speelde weer allerlei  gebeurtenissen die plaats vinden in het heelal. Populair zijn de laatste tijd meteorietenregens (vallende sterren). Dat was er nu niet bij. Maar er gebeurt van alles, hij maakt allerlei geluiden en zingt. Op het einde zingt hij een youtube liedje over planeten. Zijn spel is een en al muziek. En muziek is leven. Hij wil geen muziek horen, want het leven zelf is al muziek.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in kleinzoon, pedagogiek en onderwijs en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Geen muziek

  1. Inmiddels heb ik (Hans) je opname van de zingend spelende Gijs gehoord en ik ben verrast over de structuurtjes in de melodieën die hij fantaseert. Wat gaat daar uit groeien! Wat goed dat je die opname gemaakt hebt, ik vind dat dat geneurie veel over Gijs zegt. Niet alleen over zijn stemming maar ook over hoe dicht hij bij muziek staat. Veel dank voor dit lumineuze idee.
    Hans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.