Herfst in Exloo

Vlakbij Exloo ligt “het Molenveld”. Vanaf ons huisje liep je er zo naar toe. Wat een prachtig natuurgebied hebben die mensen daar, zo maar om de hoek. Stak je de provinciale weg, de N34 over, dan kwam je in de nog meer uitgestrekte “Boswachterij Odoorn” uit. Er zat een eenzame schaapsherder met zijn kudde. Twee dagen begonnen met een beetje motregen. We gingen gewoon zitten op de paraplu. Maar ook felle zon. En tussen het talrijke veenmos of onder de dennen zag je overal paddenstoelen. We lunchten bij een uitkijktoren met een prachtig restaurant, de “Poolshoogte”. We zagen eieren van een kikker, uitgebraakt door een reiger toen deze in zijn maag begonnen te zwellen. Maar vooral genoten we van de heerlijke stilte. En van de geur van heide, ook al is ze uitgebloeid, op enkele struikjes dopheide na. Ook zagen we nog enkele grasklokjes. En tijdens twee avonden was er een mooie sterrenhemel. Zelfs met vallende sterren.. Alleen al daarom: wat een armoede hebben we toch in een groot deel van Nederland…

Ik heb enkele foto’s die ik maakte geselecteerd en er een muziekje voor gitaar onder gezet dat ik enkele jaren geleden componeerde. Zo krijg je wat mij betreft een mooie impressie van een heerlijke korte vakantie.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Herfst in Exloo

  1. Nely zegt:

    Hele mooie foto’s van de paddestoelen en van het Drentse landschap. Erg mooi en hele sfeervolle passende muziek.

    Like

  2. En wanneer onderricht je mij eens in het monteren van zulke zelf geschoten (mooie!) filmfragmenten? Dan laat ik jou de muziek erbij schrijven! Heerlijke beelden van mooie dagen, door jullie samen doorgebracht. Hans en ik gaan dat binnenkort eindelijk ook eens zo proberen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.