Midzomer aan de Lek

Het is zwoel, het is grijs, het is een dag dat je wacht op een bevrijdende onweersbui. Maar die hebben we al gehad, de afgelopen nacht. Dat gebeurde met eerst een enorme klap, het leek wel of er een inslag was pal naast ons huis. Niet veel later begon het stevig te regenen. Dit na de warmste zomerdag tot nu toe. Ook de natuur is zwoel in deze tijd van het jaar. Veel bramen zijn al overrijp en vallen spontaan van de struik. Het riet is hoog en alles groeit nu overdadig. Bijna elke bloem wordt bezocht door een of meer insecten die je overal om je heen hoort zoemen. Het is midzomer.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Midzomer aan de Lek

  1. Mooi gemaakt! Kan ik meteen mijn plantenkennis testen en uitbreiden!

    Like

    • Alleen die rode plantjes die je bijna aan het einde ziet, die kan ik niet goed thuis brengen. Ze komen al jaren terug tussen de stenen van de dijk, heel uitbundig over vrij grote afstand. Nu is het bijna afgelopen, maar er waren er nog enkele die ik heb gevangen. Rood is trouwens een erg moeilijke kleur, camera’s weten het bijna niet scherp te krijgen. De rivier voert allerlei zaden mee waardoor er soms verrassende dingen tevoorschijn komen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.