De rust van Drenthe

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht heeft een CD gemaakt met als titel pelgrimage. Allerlei vormen van ook hedendaagse pelgrimage komen er in voor. Een pelgrimage naar Scandinavië om het Noorderlicht te zien bijvoorbeeld. De Noorse componist Ola Gjeilo schreef een muziekstuk dat dit licht moet uitbeelden. Maar is ook de dood niet een pelgrimage? Eric Whitacre componeerde “Sleep” om met berusting de pelgrimage naar een ander leven in te kunnen gaan. Ik luisterde naar deze CD terwijl ik op de bank lag en voelde een volkomen rust over me heen komen. En dat past bij de sfeer van onze kerstvakantie in Drenthe. Ik heb een diavoorstelling gemaakt van deze vakantie en die gecombineerd met drie gezangen van de CD “pelgrimage”.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in maatschappij, natuur en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De rust van Drenthe

  1. nelyspijker zegt:

    Ik heb ontzettend genoten van de muziek en de beelden. Bedankt. NelyVerzonden vanaf Samsung-tablet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.