De maan boven de Lek

Voor mooie, soms zelfs overweldigende beelden in de natuur hoef je niet altijd ver te reizen. Natuurlijk, La Palma biedt op dit moment unieke verschijnselen. Duizenden mensen vergapen zich aan het vuur en de lava van de ontketende vulkaan. Ik was gisteravond niet verder dan vlak bij mijn huis. En ik was de enige die stond te kijken naar het machtige schouwspel van de opkomende maan boven de Lek. Ook Jupiter en Saturnus keken met me mee. Jupiter paste intussen op zijn eigen manen. Ik bleef kijken totdat onze maan zijn rode mantel weer had uitgetrokken.

Jupiter kijkt mee
Links Jupiter, op bijna dezelfde lijn rechts ervan Saturnus. De meeste sterren die je er om heen ziet zijn sterren van het sterrenbeeld Steenbok
Links van Jupiter zien we zijn maan Europa, rechts de manen Ganymedes en Callisto. Io, zijn vulkaanmaan, staat net rechts van de planeet maar is door het overweldigende licht ervan niet zichtbaar. Helemaal links boven zien we een ster van het sterrenbeeld Steenbok.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in Astronomie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.