Aards Paradijs

Vandaag was ik in het aards paradijs. Adam en Eva waren verdreven maar de rest was er nog.

01

Al voor zeven uur wenkte de zon. Een prachtige bal boven het water zei: je mag vandaag. Het is paradijsdag.

Ik ging opgetogen op weg. Naar het aards paradijs! De toegang was vrij, ik kon gewoon naar binnen. Niemand lette op mij. Gulzig en gretig heb ik er rondgelopen, foto’s gemaakt en gefilmd. Ik zag dat ook het aards paradijs seizoenen kent. Het was er voorjaar met anemonen, verschillende soorten viooltjes, daslook, kikkervisjes, vlinders en hommels. De aalscholvers hebben de eerste fase er op zitten: ruzie maken om een nestplek. Het is een gezellige ruzie. Het is immers een paradijs. Nu komt de tweede fase: nestje bouwen, dan de derde: eitjes uitbroeden en dan de vierde: jonkies voeren. Topdrukte daar!

De boom van goed en kwaad heb ik niet kunnen vinden, Wel veel andere prachtige bomen. Ik zag wonderbomen die onder de grond door lijken te groeien en een eind verder weer boven de grond komen. De mooiste wonderboom was dood. Dat kan dus ook in het paradijs. Er is geen eeuwig leven. Eigenlijk ook wel weer een geruststelling.  Het aards paradijs wordt trouwens niet goed onderhouden. Waarom zou je ook, Adam en Eva zijn toch weg. Veel paadjes zijn bijna onbegaanbaar. Maar dat vind ik juist fijn.

Afblijven van dat aards paradijs, niets meer aan doen!

Foto’s paradijs

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Aards Paradijs

 1. Heden was ik (even) met jou in het Paradijs! En ik denk en hoop velen met ons. Wat een prachtige tekst, Pieter. Ik hoop dat veel mensen dit lezen en beter gaan kijken en meer respect voor bomen krijgen. Het begrip aards paradijs zul jij wel beter onderzocht hebben dan ik, want ik ben geneigd om aartsparadijs te schrijven in de zin van oerparadijs, paradijs der paradijzen, enz. maar ik zal er wel weer naast zitten. Groet,
  Hans

  Like

 2. NELY zegt:

  Heb je ook die prachtige witte bloesem boom gezien. Die stond ook in dat paradijs. Maar dat paradijs is best groot, dus je kan niet alles tegelijk zien.
  Bedankt voor de prachtige foto’s

  Like

 3. Nee dat deel van het paradijs ben ik niet geweest. Zal nu helemaal mooi zijn. Volgende paradijsdag!

  Like

 4. je schrijft zo origineel. zo treffend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.