Ons zonnestelsel

Ons zonnestelsel: er kan zoveel over verteld worden. Dat heb ik al in een aantal blogs gedaan. Maar wat zijn er ook nog eens veel schitterende plaatjes op internet te vinden bij de site van de Nasa. Deels zijn deze gemaakt vanuit de Hubble telescoop, maar de meeste zijn afkomstig vanuit de diverse ruimtevaartuigen die deze hemellichamen van nabij hebben bezocht zo de afgelopen decennia. We zien plaatjes van de zon, planeten, dwergplaneten, de belangrijkste manen van die planeten, van enkele asteroïden en van kometen. Ik heb er muziek bij geplaatst afkomstig van een CD uit 1994. (Erasmus producties, een label dat niet meer bestaat). Deze muziek vond ik er bijzonder goed bij passen, het is een vioolsonate van Jean Franssen. Jean Franssen heb ik nog goed gekend. Hij gaf muziektheorieles in Maastricht toen ik er studeerde. Hij is overleden in 1991. Roeland Gehlen bespeelt de viool en Joop Celis de piano.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie, componist. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen
Dit bericht werd geplaatst in Astronomie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.