De winter nadert

De laatste dagen van november brachten ons elke dag weer heel ander weer. Zaterdag was het mistig, zondag was het prachtig zonnig, gisteren was het grijs en druilerig, afgelopen nacht was het stormachtig, vandaag klaarde het weer wat op en morgen schijnt het weer een aardige dag te gaan worden. Het zijn de grillige stuiptrekkingen van de herfst, maar je voelt dat de winter onverbiddelijk nadert. Niet alleen door de nu toch wel heel korte dagen, maar vooral ook door de kou.

Hieronder staan enkele foto’s die ik deze afgelopen dagen maakte. De eerste twee zijn van een mooi mistig sfeertje zaterdagmiddag bij Ootmarsum. Wie kent deze roofvogel?

Zondag was het in Overijssel prachtig weer. We wandelden een groot deel van de dag door de natuur. We zagen deze torenvalk, mooie paddenstoelen en plotseling vlakbij drie reetjes. Natuurlijk geen camera bij de hand.

’s Avonds weer thuis zag ik de vrijwel volle maan.

En ook vanavond was de maan af en toe tussen de wolken door te zien. Hij is als je heel goed kijkt trouwens alweer een fractie aan het afnemen.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op De winter nadert

  1. Judith Verbeeck zegt:

    Moet een prachtige wandeling Geweest zijn,nog een fijne dag 😽

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.