Asiel

Door de snel stijgende zeespiegel heeft Nederland besloten Holland en Zeeland  binnen enkele jaren te ontruimen. Zeven miljoen mensen moeten elders ondergebracht worden. Limburg wil er maximaal 10.000 maar eist van met name de Hollanders dan eerst een inburgeringscursus.  Behalve dat ze de taal moeten kunnen spreken moeten ze ook een cursus omgangskunde volgen. Wilders wordt warm verwelkomd in Venlo. Hij staat achter de Limburgers en zoekt Anschluβ. Hij blijkt opeens een pro-Europese gedachte te hebben. Maar Duitsland is de voortdurende beledigingen bij herdenkingen de afgelopen vijftig jaar nog niet vergeten en eist eerst verontschuldigingen van Nederland. De grenzen worden inmiddels weer als van voor de Schengentijd bewaakt. ‘Genug ist genug’ hoor je steeds meer mensen zeggen. Vlaanderen aarzelt maar Wallonië vreest dat de Franse taal ondergeschikt raakt. Ook is België 1830-1839 nog niet vergeten. Eventueel willen ze wel Zeeuws-Vlaanderen annexeren. Intussen blijft het water maar stijgen. Net ingeburgerde Syriërs worden als eerste over de Rijn gezet. Er zijn vluchtelingenkampen bij Geertruidenberg en Heusden. Brabant overweegt een waterlinie om zijn eigen grenzen te bewaken tegen de stroom Syriërs en Hollanders. Rutte is op bezoek op St. Maarten, de kamer op kerstreces. Hoogheemraadschappen zijn de wanhoop nabij maar als in oude tijden worden de dijkbewakingen weer ingesteld. Het lijkt het rampjaar 1672 wel. Radeloos en reddeloos. Waar blijven de Oranjes?

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedenis, maatschappij en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Asiel

  1. Nely Spijker zegt:

    Knap stukje journalistiek

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.