Stilte

Wat klonk er een ongelooflijke hoop herrie enkele weken geleden in mijn tuin. Die herrie werd veroorzaakt door recreërende motoren op de dijk. Extra veel waren het er, waarschijnlijk doordat er erg veel gesloten was vanwege de coronacrisis, je moet toch wat…

Nu is men afgelopen week begonnen met werkzaamheden bij het poldergemaal en daardoor is de dijk vier weken afgesloten. Wat is dat genieten! Ook de lucht is gelijk meer zuiver. Bijna zeven minuten lang nam ik de stilte op, een weldadige stilte, slechts ingevuld door de rustgevende geluiden van vogels in de achtertuin, met toch nog het geluid van een enkele auto. Je hoort diverse vogels, als meest prominente hoor je een merel, af en toe een bonte specht, een vink, een roodborstje, een duif en meer. Of op de achtergrond het blaffen van een hond in de verte. Ik kan hier heel lang naar luisteren.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.