Wandelen vanuit kasteel Vaeshartelt

Vanuit kasteel Vaeshartelt hebben we onlangs drie dagwandelingen gemaakt. Vaeshartelt was oorspronkelijk bezit van de abdij van Meerssen. Al in de veertiende eeuw werd het particulier bezit en nu is het een hotel. Zie ook mijn eerdere blog. Zoals het kasteel en de tuin er nu uitziet zag het er grotendeels ook in de negentiende eeuw uit.

17 oktober vertrokken we vanuit Bunde door het Bunderbos naar Geulle aan de Maas, 18 oktober van Meerssen via Berg, Terblijt, Vilt en langs de Geul terug, 19 oktober vanaf de Gulperberg naar Epen en terug. De muziek die je hoort wordt gespeeld door Camerata Bern, live opgenomen door radio 4 in de Doelen van Rotterdam. Zie hiervoor ook een eerder blog

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in natuur en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.