Nieuwe muziek op de Cello Biennale

Vanmiddag was de Martijn Padding show, een onderdeel van de concertreeks tijdens de cello biennale 2020. Martijn Padding, die de presentator was van het concert, had zelf alle componisten van de te spelen werken uitgezocht en voordat de musici gingen spelen werden deze geïnterviewd. Ook werden er stukken van hem zelf gespeeld. Componist Alexandre Kordzaia houdt van het werken met soundscapes en synthesizers maar heeft zich nu voor de cello biennale gewaagd aan een celloconcert. Het werd gespeeld door Asko-Schönberg en Lidy Blijdorp speelde de cellopartij. Het was een vrolijk en ritmisch stuk met aparte geluiden, maar goed toegankelijk. Speeltechnisch niet gemakkelijk maar wel leuk om te spelen denk ik.

Dit concert-onderdeel  duurt ruim 10 minuten en is terug te horen via onderstaande link. (Eventueel spoelen naar 24:00 minuten).

Tijdens het concert waren er uiteraard nog meer moderne stukken te horen die ook via dezelfde bovenstaande link terug te beluisteren zijn.

Over Pieter Simons

Docent muziektheorie. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen. En daarnaast allerlei maatschappelijke dingen als onderwijs en opvoeding
Dit bericht werd geplaatst in muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.